21 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Προς αύξηση οδεύουν τα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα στη χονδρική

Άνοδο δείχνουν μέχρι τώρα οι τιμές χονδρικής για τα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου.

Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου οι τιμές στη χονδρική αγορά για τα τιμολόγια ρεύματος βρέθηκαν κατά μέσο όρο κοντά στα 69 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 60 ευρώ τον Απρίλιο.

Καθώς τα περισσότερα τιμολόγια λιανικής διαμορφώνονται με βάση την εξέλιξη της χονδρικής κατά τους τελευταίους δύο μήνες, η λογική είναι ότι θα σημειωθεί μια σαφής άνοδος τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μάιο το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο βρίσκεται στα 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με το αντίστοιχο της ΔΕΗ, που έχουν οι περισσότεροι καταναλωτές και θεωρείται το τιμολόγιο αναφοράς, στα 10,6 λεπτά.

Εφόσον διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο έκπτωσης για τον Ιούνιο (10%) και η τιμή χονδρικής κλείσει θεωρητικά στα 69 ευρώ, τότε από την εξίσωση προκύπτει ένα τιμολόγιο στα 13,5 λεπτά για τη ΔΕΗ. Βεβαίως, η επιχείρηση θα μπορέσει να το αναπροσαρμόσει χαμηλότερα επιλέγοντας υψηλότερη έκπτωση, πράγμα που πράττει συνήθως όταν οι αρχικές τιμές ανεβαίνουν.

Αντίστοιχη κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι προμηθευτές ώστε να προκύψει την 1η Ιουνίου η οριστική εικόνα στην αγορά.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΑΔΕ:Πότε κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ορίσουν φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα

admin

Γερμανία: Εκτινάχθηκε έως 100% η ζήτηση κάνναβης μετά τη μερική νομιμοποίηση της από 1η Απριλίου 

admin

ΕΕ: Επιβεβαιώθηκε η προσωρινή συμφωνία για την εργασία μέσω πλατφόρμας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy