15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Προς παράταση η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία

Προ παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμποριο, αλλά και στη βιομηχανία  προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr.

Υπενθυμίζεται πως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο (πλην σούπερ μάρκετς όπου εφαρμόζεται κανονικά ήδη από το προπερασμένο καλοκαίρι) έχει ξεκινήσει μεν από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά δοκιμαστικά, με την έννοια ότι έχει δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας μία 4μηνη περίοδος χάριτος στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Αυτό σημαίνει πως για το διάστημα Ιανουαρίου –  Απριλιου 2024, δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης. Βάσει υπουργικής απόφασης η δοκιμαστική αυτή περίοδος λήγει στις 30 Απριλη 2024 και από την 1η Μάη 2024, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας καθίσταται υποχρεωτική, με την έννοια ότι κάθε παράβαση του σχετικού πλαισίου θα τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Το χρονικό ορόσημο της 1ης Μαιου 2024 αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να μετακινηθεί, χωρίς όμως να έχει “κλειδώσει” το διάστημα της μετακίνησης.

Όσον αφορά τη βιομηχανία, η προθεσμία λήξης της δοκιμαστικής περιόδου λήγει στις 31 Μαρτίου 2024 και από την 1η Απριλίου θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης. Και στην περίπτωση της βιομηχανίας, κερδίζει  έδαφος το σενάριο της παράτασης της δοκιμαστικής περιόδου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

admin

Τι θα φέρει ένα deal ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Motor Oil για τον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων (ΗΛΕΚΤΩΡ)

admin

Στο ναδίρ έπεσε η τιμή του ηλεκτρισμού το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy