18 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Προς παράταση η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο

Προ παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπποριο προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr.

Υπενθυμίζεται πως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο (πλην σούπερ μάρκετς όπου εφαρμόζεται κανονικά ήδη από το προπερασμένο καλοκαίρι) έχει ξεκινήσει μεν από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά δοκιμαστικά, με την έννοια ότι έχει δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας μία 3μηνη περίοδος χάριτος στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Αυτό σημαίνει πως για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης. Βάσει υπουργικής απόφασης η δοκιμαστική αυτή περίοδος λήγει στις 31 Μαρτίου 2024 και από την 1η Απριλίου 2024, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας καθίσταται υποχρεωτική, με την έννοια ότι κάθε παράβαση του σχετικού πλαισίου θα τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Το χρονικό ορόσημο της 1ης Απριλίου 2024 αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να μετακινηθεί, χωρίς όμως να έχει “κλειδώσει” το διάστημα της μετακίνησης.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν στο newsit.gr τις επιφυλάξεις τους για το ενδεχόμενο παράτασης πχ μόνο για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι την 1η Μάη, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε σε χρονική σύμπτωση τη Μεγάλη Εβδομάδα με την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, γεγονός που θα δυσκόλευε την λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων λόγω της έντονης δραστηριότητας κατά την περίοδο αυτή.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΥΠΑ: To Μάιο ανοίγει το νέο πρόγραμμα «προεργασίας» για 20.000 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης

admin

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών – POS

admin

ΕΟΤ: Αισιοδοξία για την πορεία των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy