24 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Παράταση εφαρμογής ζητούν έμποροι και βιομήχανοι

Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) απέστειλε στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επιστολή με την οποία ζητά να παραταθεί το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο, σε χρονική αντιστοιχία με αυτήν που έχει ήδη αποφασιστεί για το νέο πληροφορικό σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. 

Η παράταση αυτή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θεωρείται επιβεβλημένη, ώστε να χορηγηθεί στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και να προχωρήσουν στη συνέχεια στις απαιτούμενες ενέργειες για την συνολική χρήση των εφαρμογών του, όπως αναφέρει στην επιστολή του ΕΒΕΘ, την οποία υπογράφει ο Α’ αντιπρόεδρος του φορέα, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι η δοκιμαστική περίοδος των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα ξεκινήσει την 1/5 και η πλήρης επιχειρησιακή εφαρμογή την 1/6, ενώ με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της πλήρους εφαρμογής είναι η 1/4 για τη βιομηχανία και η 2/5 για το λιανεμπόριο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η χρήση του απολογιστικού συστήματος καταχώρισης των υπερωριών και των αλλαγών στο ωράριο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις πριν την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», υπογραμμίζει στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μέση μείωση τιμών 17% από σήμερα και σε 100 προϊόντα περιόδου

admin

Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις: Παράταση έως τις 15/5 για την υποβολή αιτήσεων

admin

ΤΧΣ: Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία στην απο-επένδυση από την Τράπεζα Πειραιώς – Μοναδική συναλλαγή στην ΕΕ με premium

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy