Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (7/3) ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,18% και διαπραγματεύεται στις 1.622,66 μονάδες. Λίγο πιο πάνω, στις 1.622,80 μονάδες, εντοπίζεται το υψηλό ημέρας και στις 1.617,62 μονάδες το χαμηλό ημέρας. Το sell off στη Wall Street φέρνει νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, με την αυξημένη μεταβλητότητα να μειώνει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.
Η προσοχή στρέφεται στην αποψινή ετυμηγορία της DBRS για το ελληνικό αξιόχρεο, ανοίγοντας την αυλαία των αξιολογήσεων για φέτος. Ο καναδικός οίκος τοποθετεί τη χώρα στην κατηγορία «BBB (Low)» με θετικές προοπτικές (trend). Μία εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, σειρά έχει η Moody’s που θα δώσει τον δικό της χρησμό για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται, μάλιστα, για τον μοναδικό οίκο που δεν έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα, διατηρώντας την αξιολόγηση στο «Ba1» με θετικές προοπτικές.
Ο πρώτος κύκλος των αξιολογήσεων θα κλείσει με τις Standard and Poor’s (18 Απριλίου) και Fitch (16 Μαΐου). Η S&P και η Fitch έχουν βαθμολογούν αμφότερες την Ελλάδα με «BBB-» και το outlook της S&P είναι θετικό, ενώ της Fitch σταθερό. Ακολουθεί στις 30 Μαΐου η Scope Ratings («BBB» και σταθερό outlook).
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Πηγή: www.protothema.gr