22 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Reuters: Επενδύσεις 3,3 δισ. ευρώ από την Mytilineos στην Ιταλία

Επενδύσεις 3,3 δισ. ευρώ (3,58 δισ. δολάρια) σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια και διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σχεδιάζει ο ελληνικός βιομηχανικός και ενεργειακός όμιλος Mytilineos, δήλωσε σήμερα (27.5.2024) κορυφαίο στέλεχος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Γιάννης Καλαφάτας δήλωσε, ότι ο όμιλος έχει προσλάβει τη Morgan Stanley και τη Citi ως συμβούλους για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε εκδήλωση της εταιρείας στο Μιλάνο.

Η Mytilineos είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή σε άλλο διεθνές χρηματιστήριο εντός των επόμενων 12 – 18 μηνών.

Ο κ. Καλαφάτας δήλωσε επίσης ότι ο όμιλος βρίσκεται στο κυνήγι για μεγάλες συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

«Εξετάζουμε (συμφωνίες) συγχωνεύσεων και εξαγορών (με ολοκληρωμένες εταιρείες κοινής ωφέλειας που έχουν πελατειακή βάση. Θα θέλαμε να εισέλθουμε (με) κάτι μεγάλο», δήλωσε ο κ. Καλαφάτας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις.

Τέλος, η Mytilineos πρόκειται να αλλάξει το όνομά της και θα ανακοινώσει το νέο όνομα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΣτΕ: Επικυρώνει την «ταύτιση» των ελιών «Καλαμών» με τις ελιές «Καλαμάτας»

admin

Σπανάκης: «Καμία έκπτωση στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας»

admin

Τσάπαλος για το MyCoast: Μέχρι τις 15 Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις στις παραλίες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy