15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος – Ποιοι θα λάβουν έκπτωση 3%

Την δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2023 σε 8 δόσεις, προωθεί το οικονομικό επιτελείο με προτεινόμενη διάταξη στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Έτσι, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7 επόμενων μηνών.

Η διάταξη προβλέπει ακόμα πως αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι 2 πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, θα γίνει σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών.

Τέλος, η διάταξη προβλέπει… «μπόνους» για τους καλοπληρωτές, καθώς όσα φυσικά πρόσωπα καταβάλλουν εφάπαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης το σύνολο του φόρου εισοδήματος για το 2023, θα τους παρασχεθεί στο συνολικό ποσό του φόρου και των συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση 3%.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Έπεσε στα 10,8 λεπτά το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ το Μάρτιο

admin

Για την αμηχανία της Λαγκάρντ με τα επιτόκια, δεν φταίει ο …πληθωρισμός, άλλος είναι ο εφιάλτης της

admin

Αυγενάκης: Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά της απεργίας των γεωτεχνικών

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy