19 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

Σκρέκας: Η βιομηχανική παραγωγή έχει επανέλθει σε προ κρίσης επίπεδα

Πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγική βάση της χώρας για να διασφαλισθούν βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ενώ επισήμανε την προσπάθεια για διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε βάθος χρόνου.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε πως από το 2019 έχει διπλασιαστεί η βιομηχανική παραγωγή κι έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση ενώ είναι εμφανείς οι τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και έρχονται επενδυτές αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και σε αυτή την πορεία συνεχίζουμε την προσπάθεια». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η προσπάθεια του υπουργείου εστιάζεται στα εξής πεδία:

  • Μείωση της γραφειοκρατίας με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε να μπορεί ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση από το γραφειο του επενδυτή.
  • Οργανωμένοι υποδοχείς θα είναι βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα
  • Αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων
  • Νέα κριτήρια στον αναπτυξιακό νόμο (για καινοτομία, ESG κ.λ.π.)
  • Εντός του Απριλίου ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ» μέσω του οποίου θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ακίνητα: Τι αλλάζει στις αντικειμενικές τιμές σε 12 δήμους – Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

admin

Χρήματα από τον προϋπολογισμό ζητά το Υπουργείο Ενέργειας για να καλυφθεί η «τρύπα» των ΥΚΩ

admin

ΕΕ: «Φρένο» από Γερμανία σε νέο Ταμείο Ανάκαμψης και σε έκδοση κοινού χρέους για την άμυνα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy