25 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Στα 4 δισ. ευρώ το κόστος των ευρωπαϊκών δασμών στα κινεζικά EV

Σχεδόν 4 δισ. δολάρια θα κοστίσουν στην Κίνα οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Θα επηρεαστεί αρνητικά ο αριθμός των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων που εισάγονται στην ΕΕ, καθώς θα μειωθεί κατά το ένα τέταρτο (περίπου 125.000 οχήματα) εάν οι Βρυξέλλες επιβάλουν εισαγωγικό δασμό 20%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου της Γερμανίας, επικαλούμενο νέα μελέτη του. Οι πωλήσεις των τοπικά παραγόμενων οχημάτων πιθανότατα θα αυξάνονταν σχεδόν κατά το ίδιο ποσό.

Η απειλή μιας διευρυνόμενης εμπορικής σύγκρουσης αυξάνει τις εντάσεις με την Κίνα ενόψει της απόφασης της ΕΕ για τους δασμούς. Υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανοίξει ένα μπαράζ εμπορικών ελέγχων κατά του Πεκίνου για λόγους αντιντάμπινγκ και αθέμιτων επιδοτήσεων, ιδίως στον τομέα της καθαρής τεχνολογίας.

Το μπλοκ πρέπει να ενημερώσει τους κινέζους εξαγωγείς εάν προτίθεται να επιβάλει δασμούς – και πόσο υψηλούς θα είναι – στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα μέχρι τις αρχές Ιουνίου, και θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ ένα μήνα αργότερα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Pierre Wunsch (ΕΚΤ): Παραμένουν οι κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού

admin

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Κλείνουν» την Παρασκευή οι αιτήσεις για την δράση «Τηλεοπτική Κάλυψη σε Λευκές Περιοχές»

admin

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Καλύτερος έλεγχος, επιτάχυνση διαδικασιών και ευελιξία χρηματοδότησης – Όλες οι μεταρρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy