19 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Στεγαστικά δάνεια: Στο τραπέζι νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με χαμηλότερη κρατική επιδότηση

Στο τραπέζι μερίδας αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών έχει πέσει το ενδεχόμενο νέας επιδότησης στεγαστικών δανείων από το κράτος στα πρότυπα του προγράμματος “Σπίτι Μου”, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το βασικό πρόβλημα υλοποίησης ενός τέτοιου σεναρίου ενεργοποίησης επιδοτουμένων στεγαστικών δανείων για νέους και νέες (δηλαδή μίας νέας γενιάς των επιδοτήσεων τύπου “Σπίτι Μου”) δεν είναι άλλο, φυσικά, από το δημοσιονομικό, γεγονός που κάνει μια άλλη μερίδα στελεχών ιδίως στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην το βλέπουν πιθανόν.

Ωστόσο, όσα άλλα στελέχη δεν αποκλείουν την περίπτωση μίας “επαναφοράς” του προγράμματος “Σπίτι Μου”, αλλά με μία χαμηλότερη κρατική επιδότηση σε σχέση με εκείνο το οποίο έχει κλείσει.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” προβλέπει κάλυψη δανείου έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου όπως αυτή αποτυπώνεται στο συμβόλαιο αγοράς.

Επίσης, προβλέπει το Επιτόκιο Δανείου θα επιδοτείται κατά 100% για όλη τη διάρκεια του δανείου σε περιπτώσεις νέων ζευγαριών που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης,

Η ίδια επιδότηση επιτοκίου προβλέπεται για για νέους ή νέα ζευγάρια που, κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου (έως 30 έτη), καταστούν τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι. Η επιδότηση επιτοκίου θα ξεκινά μετά την υποβολή στην Τράπεζα των απαιτούμενων δικαιολογητικών σχετικά με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης στη κατηγορία των τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών και θα αφορά το υπόλοιπο διάστημα αποπληρωμής του δανείου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Οι αποφάσεις μας επηρεάζονται από την Fed λόγω της ισχύος του δολαρίου

admin

Βitcoin: Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα – Γιατί καταγράφεται πτώση 10%

admin

Επιστρέφει στην ανάπτυξη η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy