22 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Συντάξεις – Yγεία: Έρχονται νέες παρεμβάσεις με αιχμή την Ιδιωτική ασφάλιση

Σε τροχιά “επανεξέτασης” βρίσκεται το Υπουργειο Εργασίας σε σχέση σημεία σύγκλισης ομαδικών ασφαλιστηρίων (σ.σ. ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών) και των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (24.04.24), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Νίκος Μηλαπίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, με θέμα «προκλήσεις και προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση με τον ν. 5078/2023», την οποία διοργάνωσαν το ΠΜΣ «Κοινωνική Προστασία» της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΠΚΟΔΙ, “βρισκόμαστε σε τροχιά επανεξέτασης άλλων σημείων σύγκλισης ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ΤΕΑ, ώστε να προβλεφθούν και για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι προστατευτικές διατάξεις που ισχύουν για τα ΤΕΑ».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μηλαπίδης υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος έχει μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, φιλοδοξεί να χτίσει έναν θεσμό και όχι να τον γκρεμίσει, ενισχύει τη συμπληρωματικότητα μεταξύ των πυλώνων και διασφαλίζει την οργανωτική και τη λειτουργική επάρκεια των ΤΕΑ, παρέχοντας επαρκή και δίκαια κίνητρα για την ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΕ: «Φρένο» από Γερμανία σε νέο Ταμείο Ανάκαμψης και σε έκδοση κοινού χρέους για την άμυνα

admin

BriQ: Διανομή μερίσματος 0,1045 ευρώ ανά μετοχή

admin

Χατζηδάκης: Έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αποεπένδυση στις τράπεζες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy