15 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Την Κυριακή 31 Μαρτίου «κλείνει» η ευκαιρία επένδυσης σε χιονοδρομικά κέντρα και ορειβατικές εγκαταστάσεις

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τις αιτήσεις ένταξης σε προγράμματα επένδυσης σε επιχειρήσεις χειμερινού και εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι τα χιονοδρομικά κέντρα και τα ορειβατικά καταφύγια, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και τούτο, διότι την επερχόμενη Κυριακή λήγει η προθεσμία αίτησης με την παράλληλη κατάθεση των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων προς αξιολόγηση και έγκριση. Συνολικά, τα δύο προγράμματα (για ορειβατικές και χιονοδρομικές εγκαταστάσεις) έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ με το μερίδιο του λέοντος να αφορά στις επενδύσεις αναβάθμισης των χιονοδρομικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ορειβατικών καταφυγίων, το πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την αναβάθμιση υποδομών, με στόχο την επίτευξη μικρότερου αποτυπώματος ρύπων και χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο, διαμορφώνοντας το νέο τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να χρηματοδοτήσει επενδυτικά σχέδια έως 250.000 ευρώ.

Κατά δεύτερον, αναφορικά με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων, το πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με στόχο την προώθηση του ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα, παράλληλα με την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Επιλέξιμα είναι τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας με ανώτατο προϋπολογισμό επενδύσεων τα 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εξαγωγές: Στο σύνολο της οικονομίας πέφτουν, στα τρόφιμα ανεβαίνουν «αλματωδώς»

admin

ΥΠΑΝ – ΕΛΤΑ: Υπογραφή σύμβασης 82 εκατ. ευρώ – Εξοικονόμηση έως 40 εκατ. ευρώ για Δημόσιο και φορολογούμενους

admin

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις ρύθμισης οφειλών τον Φεβρουάριο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy