16 Ιουνίου, 2024
Οικονομία

Το ασήμι ξεπερνά τα 30 δολάρια μετά από 10 χρόνια

Το ασήμι ξεπέρασε τα 30 δολάρια ανά ουγγιά και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία στην αγορά μετάλλων, σε ένα ράλι που έγινε πιο ισχυρό και γρήγορο από τα κέρδη του χρυσού εν μέσω ισχυρής οικονομικής και βιομηχανικής ζήτησης.

Το πολύτιμο αυτό μέταλλο σημείωσε άνοδο έως και 4,2% στα 30,81 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013. Το ασήμι έχει εκτιναχθεί κατά 29% φέτος, ξεπερνώντας τον χρυσό και καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις του έτους.

Το ασήμι έχει σημειώσει ράλι χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, με ένα όλο και πιο υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς και ένα προβλεπόμενο τέταρτο ετήσιο έλλειμμα της αγοράς. Το ράλι των τιμών επιταχύνθηκε σήμερα (17.5.2024), υποβοηθούμενο από τη διάχυση του κλίματος στις ευρύτερες αγορές μετάλλων και από τη μανία στις λεγόμενες μετοχές των μνημονίων.

«Αυτή η εβδομάδα ήταν κατά κάποιο τρόπο η αναδημιουργία των μετοχών – μνημείων», δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Phil Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures. Αυτοί οι κερδοσκόποι αναζητούν φυσικά διαφορετικές περιοχές για να τις εκμεταλλευτούν. Και το ασήμι είναι συνήθως αυτό που προτιμούν».

Ο άργυρος αποτέλεσε αγορά – στόχο των εμπόρων λιανικής του Reddit το 2021 εν μέσω μιας αγοραστικής λαίλαπας στην GameStop Corp. και σε άλλες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που αιχμαλώτισαν τον οικονομικό κόσμο. 

Η διάσπαση του πολύτιμου μετάλλου από το επίπεδο των 30 δολαρίων μπορεί να προκαλέσει σημαντική αγοραστική δραστηριότητα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους μιας συμπίεσης του αργύρου, ιδίως με την ανανέωση της τρέλας των «μετοχών-μνημών» που διέρρευσε στις αγορές αργύρου την τελευταία φορά, σύμφωνα με τον ανώτερο στρατηγικό αναλυτή εμπορευμάτων της TD Securities, Daniel Ghali. 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

admin

ESPO: Στα 80 δισ. ευρώ οι επενδυτικές ανάγκες των ευρωπαϊκών λιμένων έως το 2034

admin

Αυγενάκης για αλλαγή ΚΑΠ: «Καλή εξέλιξη, αλλά δεν φτάνει»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy