25 Ιουνίου, 2024
Υγεία

Το χάπι κατά του καπνίσματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Ελπίδες σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα δίνει ένα προϊόν με την μορφή χαπιού το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δυο εβδομάδες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία φαρμακευτική ουσία η κυτισίνη που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτήν της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, θα μπορέσουν να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία. Θα λαμβάνεται για ένα μήνα με το κουτί να κοστίζει περίπου 50 ευρώ και δεν είναι νέα θεραπεία αλλά υπάρχει πολλά χρόνια και το διαφορετικό που έχει είναι ότι η θεραπεία κρατάει ένα μήνα και είναι οικονομικό. Στην Ελλάδα δεν είχαμε θεραπείες κατά του καπνίσματος μέχρι σήμερα. Τώρα, υπάρχει θεραπεία και αυτή είναι αποτελεσματική όχι όταν την παίρνει κάποιος από το φαρμακείο αλλά πρώτα να απευθυνθεί στους επιστήμονες και στα καλά κέντρα διακοπής καπνίσματος που λειτουργούν στην Ελλάδα. 

Με την βοήθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας λειτουργούν όλα τα Ιατρεία Διακοπής του καπνίσματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. «Έρχονται καπνιστές από 16 έως 100 ετών, αλλά η πλειονότητα αφορά σε ανθρώπους που είναι λίγο νεότεροι από 50. Το κάπνισμα επηρεάζει την εξέλιξη όλων των νοσημάτων. Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Νομίζω τα καλύτερα από όλη την Ευρώπη» τονίζει η Ιωάννα Μητρούσκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, υπεύθυνη του ιατρείου αναφοράς διακοπής του καπνίσματος στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Άνοια: Σημαντικό πρώιμο σύμπτωμα που οι περισσότεροι δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά

admin

Πως μπορεί να πέσει η χοληστερόλη χωρίς φάρμακα και όσα πρέπει να γνωρίζετε

admin

Οι επιπτώσεις του σακχαρώδη διαβήτη στα μάτια

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy