14 Απριλίου, 2024
Οικονομία

Trastor: Αυξήθηκαν κατά 17,5% τα έσοδα από μισθώματα το 2023

Κατά 17,5 αυξήθηκαν τα έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων του ομίλου Trastor το 2023. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί ο όμιλος.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων του ομίλου Trastor ανήλθαν σε 25,5 εκατ. ευρώ το 2023 έναντι 21,7 εκατ. ευρώ το 2022 (αύξηση 17,5%). 

Τα κέρδη του ομίλου προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και κερδών από πώληση και αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων (προσαρμοσμένα EBITDA) κατά το 2023 ανήλθαν σε 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 14,3 εκατ. ευρώ κατά το 2022 σημειώνοντας αύξηση 25,2%.

Παράλληλα, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (F.F.O.) αυξήθηκαν από 13,7 εκατ. ευρώ το 2022 σε 15,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Το 2023 ο όμιλος απέκτησε 2 ακίνητα, και επιπλέον ολοκληρώθηκαν 2 εξαγορές του 100% των μετοχών ανώνυμων εταιρειών με ιδιόκτητα ακίνητα, ήτοι ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, και ένα ακίνητο γραφειακών χώρων στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα.

Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης ακινήτων, προχώρησαν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση πολυώροφου ακινήτου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής, και για μία σύγχρονη εμπορική αποθήκη (logistics) στον Ασπρόπυργο Αττικής, ακίνητα τα οποία θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED κατά την ολοκλήρωσή τους.

Πέραν των ανωτέρω, η εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης δύο υφιστάμενων ακινήτων της, τα οποία θα φέρουν αντίστοιχα πιστοποιήσεις LEED και BREEAM.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2023 περιλάμβανε 55 ακίνητα, με εύλογη αξία 468,7 εκατ. ευρώ έναντι 392,3 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2022.

O Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά το 2023, σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό και επιτοκιακό περιβάλλον, η εταιρεία συνέχισε να ενισχύει τη λειτουργική της κερδοφορία αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της αλλά και την διαχειριστική μας ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις προκύπτουν.

Έπειτα από μια επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2024, σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας αλλά και την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, βρισκόμαστε έτοιμοι να εντείνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα κατά το τρέχον έτος, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση μας ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΚΑ: Νέος κύκλος ειδοποίησης ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ έξι μήνες πριν από τη σύνταξη

admin

Χατζηδάκης: Καθολική επέκταση πληρωμών μέσω IRIS έως το τέλος του 2024

admin

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνονται οι συμβάσεις καθαριότητας έως τις 31 Μαΐου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy