20 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Tσακλόγλου: Η νέα ρύθμιση χρεών καλύπτει όσους έχουν καταθέσει αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου

Η νέα ρύθμιση για χρέη έως 30.000 ευρώ καλύπτει όσους έχουν καταθέσει αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στη Naftemporiki TV σήμερα (10.05.24).

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Τσακλόγλου σε σχέση με τη νέα ρύθμιση χρεών ανέφερε πως πρόκειται για μέτρο που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για τους οποίους με το προηγούμενο καθεστώς, αν είχαν οφειλή μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες ή 6 χιλιάδες ευρώ για αγρότες, η σύνταξη καταβαλλόταν με παρακράτηση σε 60 ισόποσες μήνες μέχρις ότου εξαλειφθεί η οφειλή.

Τα όρια αυτά αυξήθηκαν στις 30 χιλιάδες και 10 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα, αρκεί οι δικαιούχοι να έχουν τουλάχιστον 20 χρόνια πραγματικών εισφορών και να μην έχουν υψηλές τραπεζικές καταθέσεις.

Αρχικά γίνεται παρακράτηση σύνταξης 60% μέχρις ότου το ποσό της οφειλής μειωθεί στα προηγούμενα όρια και, κατόπιν, εφαρμόζονται οι ισχύοντες μέχρι τώρα κανόνες.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται η σχετική πλατφόρμα σε συνεργασία του e-ΕΦΚΑ με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Προφανώς, η νέα διάταξη καλύπτει όσους έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα μετά την ψήφιση του νόμου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο – Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά, πως διαμορφώνονται οι τιμές

admin

Σδούκου: Κοινό ευρωπαϊκό αγαθό τα ηλεκτρικά δίκτυα – Χρειαζόμαστε fast track αδειοδότηση και περισσότερες επενδύσεις

admin

POS: Dead line 3 ημερών για 35 κλάδους της οικονομίας – Από την 1η Απριλίου επιβάλλονται πρόστιμα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy