14 Απριλίου, 2024
Ελλάδα

Volfa 2024: Με 4 Rafale συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία στην πολυεθνική άσκηση

H Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με τέσσερα Rafale στην Πολυεθνική Άσκηση «VOLFA 2024», που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «Mont de Marsan» της Γαλλίας.

Στην Πολυεθνική άσκηση συμμετείχαν εκτός των Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, δυνάμεις από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε το παρών στην Πολυεθνική Άσκηση «VOLFA 2024», που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Mont de Marsan της Γαλλίας.

Η Πολεμική Αεροπορία πήρε μέρος με 4 αεροσκάφη Rafale της 332ης Μοίρας από την 114η Πτέρυγα Μάχης και ανάλογο προσωπικό.

Συνολικά εκτελέστηκαν περισσότερες από 20 σύνθετες αεροπορικές αποστολές [Composite Air Operations (COMAO)], σε σενάρια που επιτρέπουν την εκπαίδευση μάχης υψηλής έντασης προσαρμοσμένα σε νέες απειλές, ημέρα και νύχτα, αποσκοπώντας στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας, της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των μονάδων των συμμετεχουσών χωρών.

πηγή: Onalert.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

admin

Πότε πέφτει το Καθολικό Πάσχα: Γιατί εορτάζεται ξεχωριστά από το Ορθόδοξο, και πότε συμπίπτουν

admin

Ηλιούπολη: Βρέθηκαν πυροβολημένοι μητέρα και γιος στο διαμέρισμά τους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy