21 Ιουλίου, 2024
Οικονομία

AEGEAN: Επέκταση προγράμματος χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις και στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης επεκτείνει η AEGEAN.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της «Η AEGEAN ενώνει τις δυνάμεις της με έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αεροπορικών καυσίμων στον κόσμο, την Shell, μέσω της ελληνικής κοινοπραξίας με τις εταιρείες Motor Oil, Shell και MOH Aviation και εξασφαλίζει την προμήθεια σημαντικής ποσότητας μείγματος SAF στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda και του Λονδίνου Heathrow για τη διευκόλυνση των λειτουργιών του δικτύου της».

Οι ενέργειες αυτές αποτυπώνουν την έμπρακτη δέσμευση της εταιρείας για περισσότερο βιώσιμες μεταφορές και σηματοδοτούν την έναρξη της σταδιακής επέκτασης του προγράμματος χρήσης βιώσιμων καυσίμων της εταιρείας στο σύνολο του δικτύου της, δημιουργώντας, παράλληλα, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την έγκαιρη προσαρμογή της εταιρείας, αλλά και της χώρας μας στους στόχους της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση στις αερομεταφορές.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Shell & MOH Aviation, κορυφαία εταιρεία του κλάδου και σταθερού συνεργάτη μας εδώ και χρόνια, μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη την απόφασή μας για σταδιακή επέκταση του προγράμματος χρήσης SAF στις πτήσεις μας και από τα αεροδρόμια του δικτύου εξωτερικού που επιχειρεί η AEGEAN.

Αποτελεί δέσμευσή της εταιρείας και των ανθρώπων μας, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, όσο η δραστηριότητα αλλά και το οικονομικό μας αποτύπωμα θα αυξάνεται και η νέα αυτή συνεργασία που μόλις ανακοινώσαμε, το κάνουν πράξη».

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Πέτσης, CEO της Shell & MOH Aviation δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την AEGEAN, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές στην Ευρώπη, για την προμήθεια SAF στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης και Heathrow του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποτυπώνει τη δέσμευση και το όραμα της εταιρείας να ηγηθεί της πράσινης μετάβασης στον αεροπορικό κλάδο στην Ελλάδα και είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή της την προσπάθεια. Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να επιταχύνει συνολικά την πορεία του κλάδου στην Ελλάδα για την επιδίωξη ουδέτερου ανθρακικού ισοζύγιου».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2022 όλες οι πτήσεις της εταιρείας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εφοδιάζονται με μείγμα SAF, ενώ η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου σε εμπορική πτήση στην Ελλάδα το 2021.

Μάλιστα, από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις με μείγμα SAF και από το αεροδρόμιο Γκαρντεμέν του  Όσλο, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Η Shell & MOH Aviation κατέχει ηγετική θέση στην αγορά αεροπορικών καυσίμων και φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας της αεροπορικής βιομηχανίας μέσω της παροχής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Λαγκάρντ: Θα περιμένουμε τα στοιχεία του Ιουνίου πριν μειώσουμε τα επιτόκια

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,72%, στα 114,23 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

Πάνω από 94.000 «Γερμανοί» συνταξιούχοι ζουν στην Ελλάδα

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy