25 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Χατζηδάκης: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η ελληνική οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα (10.5.2024) στην Αθήνα με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο για οικονομικές υποθέσεις, εκπαίδευση και έρευνα της Ελβετίας, Guy Parmelin και συζήτησαν για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και οι ευκαιρίες για επενδύσεις που -όπως διαπίστωσαν και οι δύο πλευρές- προσφέρει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο που ισχύει για την προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων, στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και στο πεδίο δραστηριότητας που διανοίγεται στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της απανθρακοποίησης.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης ζητήματα που αφορούν σε ελβετικές επιχειρήσεις, όπως φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των σχέσεων της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίστηκε από την πλευρά του κ. Parmelin το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετάσχει στα προγράμματα Horizon και Erasmus+.

Οι κ. Χατζηδάκης και Parmelin συμφώνησαν τέλος να οριστεί σημείο επαφής για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο υπουργείων, το γραφείο του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργου Χριστόπουλου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σταμπουλίδης (ΤΑΙΠΕΔ): Πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας το ΤΑΙΠΕΔ, συνεισφορά στο 5% του ΑΕΠ

admin

ΚΕΠΑ: Από 1 έως 26 Μαΐου οι αιτήσεις για την κάλυψη των 1200 θέσεων ιατρών – Ποιες είναι οι νέες ειδικότητες

admin

Τσακλόγκλου: Αυτή είναι η νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy