30 Μαΐου, 2024
Οικονομία

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το ΔΣ αποφάσισε επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ ανά μετοχή

Την πρώτη διανομή στους μετόχους, μετά από 13 χρόνια, αποφάσισε να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου.

Η πρόταση αφορά στην επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 174 εκατ. ευρώ ή 0,50 ευρώ ανά μετοχή, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται σε περίπου 936 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη διανομή που έχει δοθεί τα τελευταία 25 χρόνια από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, κατόπιν μιας τριετίας σημαντικών αλλαγών στη στρατηγική της εισηγμένης και μιας σειράς επιτυχημένων ενεργειών της διοίκησης, και με τη λειτουργική κερδοφορία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών, έχουν πλέον διαμορφωθεί οι συνθήκες για τη μετάβαση του ομίλου σε μία νέα εποχή, με σταθερές βάσεις για το μέλλον και σχεδιασμό που επικεντρώνεται στην κερδοφόρο ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και στη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους του. 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι short sellers ποντάρουν ξανά κατά των εμπορικών ακινήτων

admin

ΜyCoast: Πώς θα κάνουν καταγγελία οι πολίτες για τις παραβάσεις στις παραλίες

admin

Master plan για τη Θεσσαλία: Οι προτάσεις Αυγενάκη για διαχείριση των υδάτινων πόρων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy