25 Μαΐου, 2024
Οικονομία

Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στη τιμή από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος» που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το πλαφόν που τέθηκε στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται βρεφικό γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

 Στην αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε στην κατηγορία αυτή του βραφικού γάλακτος, είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, και σε συνταγματικές διατάξεις, όπως η επιχειρηματική και οικονομική ελευθερία, το ελεύθερο του ανταγωνισμού, η αρχή της ισότητας, κ.λπ.), ενώ οι τιμές του πλαφόν είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

POS: Αισιοδοξία για συμφωνία μείωσης των χρεώσεων τον Απρίλιο

admin

Επιχειρήσεις: Κίνητρα για συγχωνεύσεις και αύξηση της απασχόλησης των γυναικών – Δύο παρεμβάσεις για την ανάπτυξη

admin

Αγρότες: Νέα διαμαρτυρία με τρακτέρ αύριο (26.3.2024) στις Βρυξέλλες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy